ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σουφλέ

Ρίχνουμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε μαζί το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και, αφού κρυώσουν λίγο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ομογενοποιούμε. Βάζουμε το μείγμα σε ραμεκίν ή σε τσέρκια με λαδόκολλα, σε ποσότητα 150 γρ. για το καθένα. Ψήνουμε στους 190°C, για λίγα λεπτά, μέχρι να φουσκώσει, αλλά το εσωτερικό να παραμείνει ρευστό.

Για 600 γρ. παγωτό βανίλια

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα, τη βανίλια και τη μισή ζάχαρη λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει και το περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια

Average: 4.4 (54 ψήφοι)
ΓΙΑ 8 ΣΟΥΦΛΕ ΤΩΝ 150 ΓΡ.
45 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα σουφλέ
    • 6 αυγά
    • 6 κρόκοι αυγών
    • 150 γρ. ζάχαρη
    • 45 γρ. αλεύρι
    • 335 γρ. βούτυρο
    • 335 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • Για 600 γρ. παγωτό βανίλια
    • 1 αυγό
    • 300 γρ. γάλα
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 90 γρ. κρόκοι αυγών
    • 90 γρ. ζάχαρη
    • 2 τεμ. βανίλια φυσική

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Μαγειρικό σκεύος. Πρόκειται για ψηλή και βαθιά... Διαβάστε περισσότερα
Παρασκευάζεται από σιμιγδάλι και αλεύρι και... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης