ΣΟΥΦΛΕ (soufflé)

ΣΟΥΦΛΕ (soufflé)

Είναι μια παρασκευή, γλυκιά ή αλμυρή, που αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση και τα ασπράδια αυγού. Η βάση συνήθως αποτελείται από μια αμυλούχα κρέμα, όπως η μπεσαμέλ και η κρέμα πατισερί (για αλμυρές και γλυκές παρασκευές αντίστοιχα), μια γεύση και κρόκους αυγού. Η κύρια λειτουργία της βάσης του σουφλέ είναι να παρέχει τη γεύση του τελικού πιάτου. Από την άλλη μεριά το δεύτερο μέρος, τα ασπράδια του αυγού, έχοντας χτυπηθεί σε ελαφριά μαρέγκα, εγκλωβίζουν αέρα που όταν αναμειχθεί με τη βάση του σουφλέ και ψηθεί χαρίζει στο τελικό παρασκεύασμα την αφράτη υφή του.

The Seminar Project

Κάθε Hands-on μάθημα μαγειρικής στο The Seminar Project υπόσχεται μια ευχάριστη και απόλυτα δημιουργική εμπειρία!
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER