Πανακότα Nespresso

Πανακότα Nespresso

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150ΓΡ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

  • 520 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ.  καφές Νespresso

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και περνάμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε το μείγμα ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν οι πανακότες.

Μπορούμε να σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (στρεζέλ) ή σκόνη κακάο.

Για την πανακότα

  • 520 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 60  γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 80 γρ.  καφές Νespresso

Για την πανακότα

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και περνάμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε το μείγμα ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν οι πανακότες.

Μπορούμε να σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (στρεζέλ) ή σκόνη κακάο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER