ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον μισό πουρέ φράουλα, προσθέτουμε τη μαλακωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε για να διαλυθεί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο πουρέ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα του φράουλας να κρυώσει και να φτάσει στους 25οC.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ελβετική μαρέγκα.

Με απαλές κινήσεις προσθέτουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στον πουρέ φράουλα για να αραιώσει και να γίνει πιο αφράτο το μείγμα.

Ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα.

Προσθέτουμε και τη σαντιγί και ομογενοποιούμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να στερεοποιηθεί.

Μους φράουλα

Average: 4.3 (15 ψήφοι)
ΓΙΑ 750 ΓΡ.
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μους
    • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
    • 220 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
    • 340 γρ. πουρέ φράουλα
    • 70 γρ. ασπράδια αυγών
    • 125 γρ. ζάχαρη

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Είναι μια παρασκευή, γλυκιά ή αλμυρή, που... Διαβάστε περισσότερα
Μικρό μαλακό κομμάτι αρνιού από το κέντρο του... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης