ΦΡΑΟΥΛΑ

Μικρό κόκκινο γυαλιστερό φρούτο με πολύ γλυκιά γεύση. Την ανακάλυψαν οι Ρωμαίοι, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά τον Μεσαίωνα στις Άλπεις και στη συνέχεια διαδόθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι ποικιλίες φράουλας διακρίνονται από το μέγεθος του καρπού (μεγαλόκαρπες, μέτριες, μικρόκαρπες). Είναι δροσιστικό, τονωτικό φρούτο που χρησιμοποιείται ευρύτατα στη ζαχαροπλαστική. Η καλύτερη εποχή του είναι προς το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού. Σε χάρτινη σακούλα, διατηρούνται για 5-6 μέρες. 

ΕΠΟΧΗ

ΕΠΟΧΙΑΚΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
  • Χειμώνας
  • Άνοιξη
  • Καλοκαίρι
  • Φθινόπωρο
Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη φιλοσοφία του βραβευμένου εστιατορίου "Ψωμί & Αλάτι", στο οποίο είναι σεφ και συνιδιοκτήτης. 
Επισκεφθείτε μας στο Εστιατόριο Ψωμί & Αλάτι
Μάθετε περισσότερα
Copyright © 2012 - 2014 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης