Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, ζάχαρη και κανέλα

Λουκουμάδες με κατσικίσιο τυρί, ζάχαρη και κανέλα

ΓΙΑ 20 TMX. ΤΩΝ 30 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (26 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τους λουκουμάδες

  • 185 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ελαφρώς. Προσθέτουμε το ασπράδι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σκόνη κανέλα.

Για τους λουκουμάδες

  • 185 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 60 γρ. ασπράδι αυγού
  • 180 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 80 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. αλάτι
  • ηλιέλαιο
  • ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Για τους λουκουμάδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σιμιγδάλι και το αλάτι. Τοποθετούμε το κατσικίσιο τυρί με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα ελαφρώς. Προσθέτουμε το ασπράδι σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα και πλάθουμε μπαλάκια των 30 γρ. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε τους λουκουμάδες το λάδι να τους καλύπτει. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε τους λουκουμάδες με ζάχαρη κρυσταλλική και σκόνη κανέλα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER