Πέννες με λουκάνικο, πιπεριές και φέτα Πέννες με λουκάνικο, πιπεριές και φέτα

Πέννες με λουκάνικο, πιπεριές και φέτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λουκάνικο χοιρινό φρέσκο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 800 γρ. πέννες, βρασμένες
  • 200 γρ. σπανάκι φύλλα, χοντροκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. φέτα
  • ζωμός ζυμαρικών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σχίζουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα κατά μήκος, αδειάζουμε το εσωτερικό τους και πετάμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σπάζοντας το με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί ομοιόμορφα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι, τη μισή φέτα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

  • 500 γρ. λουκάνικο χοιρινό φρέσκο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 800 γρ. πέννες, βρασμένες
  • 200 γρ. σπανάκι φύλλα, χοντροκομμένο
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. φέτα
  • ζωμός ζυμαρικών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Σχίζουμε με ένα μαχαίρι τα λουκάνικα κατά μήκος, αδειάζουμε το εσωτερικό τους και πετάμε την εξωτερική τους μεμβράνη. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το λουκάνικο και το σοτάρουμε σπάζοντας το με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί ομοιόμορφα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και προσθέτουμε το σκόρδο. Μόλις το σκόρδο μυρίσει σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί σχεδόν εντελώς και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τις πένες, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάνω από τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, το γιαούρτι, τη μισή φέτα, ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη φέτα, την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner