
Για τα παστίτσιο με μανιτάρια
Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Παστίτσιο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρώς και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα, για 3 με 4 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζωμό ζυμαρικών. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα τυριών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται.
Για την κρέμα τυριών
Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτουμε 200 γρ. νερό από τον ζεστό νερό των ζυμαρικών, τοποθετούμε το καπάκι και θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα.
Σχόλια