Tαλιατέλες με θαλασσινά Tαλιατέλες με θαλασσινά

Tαλιατέλες με θαλασσινά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 240 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με ουρά και κεφάλι
  • 120 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. χταπόδι, βρασμένο και κομμένο σε φέτες
  • 80 γρ. μύδια, μαγειρεμένα μέσα στο ζωμό τους
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών
  • 400 γρ. μαύρες ταλιατέλες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε στικ
  • 120 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε μακρόστενες λεπτές φέτες
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

Αποσύρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τον ζωμό που έχουμε φυλάξει από το μαγείρεμα των μυδιών, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το καλαμάρι, τις γαρίδες, το κολοκυθάκι, τη ντομάτα και τελευταίο το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Για το πιάτο

  • 240 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες με ουρά και κεφάλι
  • 120 γρ. καλαμάρι, κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. χταπόδι, βρασμένο και κομμένο σε φέτες
  • 80 γρ. μύδια, μαγειρεμένα μέσα στο ζωμό τους
  • 60 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών
  • 400 γρ. μαύρες ταλιατέλες
  • 120 γρ. ντομάτα, κομμένη σε στικ
  • 120 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε μακρόστενες λεπτές φέτες
  • 5 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 5 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • χυμός λεμονιού
  • ελαιόλαδο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε καλά αλατισμένο νερό στο βαθμό της αρεσκείας μας. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. 

Αποσύρουμε τις γαρίδες και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατίζουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται, και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. 

Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις σχεδόν εξατμιστεί, ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τον ζωμό που έχουμε φυλάξει από το μαγείρεμα των μυδιών, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το καλαμάρι, τις γαρίδες, το κολοκυθάκι, τη ντομάτα και τελευταίο το χταπόδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τα μύδια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner