Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και καλαμάρι Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και καλαμάρι

Λιγκουίνι με πέστο βασιλικού και καλαμάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες, καθαρισμένο 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού 
  • 200 γρ. ντοματίνια, χωρίς φλούδα, κομμένα στη μέση
  • αλάτι

Για το πέστο βασιλικού

  • 45 γρ. βασιλικό, μαδημένο
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια και λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για μισό λεπτό προσέχοντας μην τα μαγειρέψουμε πολύ και γίνουν σκληρά.

Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το πέστο βασιλικού

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 250 γρ. καλαμάρι σε ροδέλες, καθαρισμένο 
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. πέστο βασιλικού
  • 100 γρ. νερό από το βράσιμο του ζυμαρικού 
  • 200 γρ. ντοματίνια, χωρίς φλούδα, κομμένα στη μέση
  • αλάτι

Για το πέστο βασιλικού

  • 45 γρ. βασιλικό, μαδημένο
  • 175 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 45 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι και το τελείωμα του πιάτου

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο νερό, στο βαθμό της αρεσκείας μας. Σουρώνουμε κρατώντας 100 γρ. από το νερό.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καλαμάρια και λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για μισό λεπτό προσέχοντας μην τα μαγειρέψουμε πολύ και γίνουν σκληρά.

Ρίχνουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Για το πέστο βασιλικού

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας πολτός.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER