Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού

Κριθαράκι “γιουβέτσι” με λαχανικά, ψητά ντοματίνια και πέστο βασιλικού

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 κιλό ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. φινόκιο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρψητά ντοματίνια
  • 80 γρ. φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 70 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πέστο βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς και 2 με 3 λεπτά πριν το τελείωμα του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και προσθέτουμε το κολοκύθι. Μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το πέστο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τα μυρωδικά.


 

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. κριθαράκι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1,5 κιλό ζωμός κοτόπουλο
  • 100 γρ. φινόκιο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριές κίτρινες, σε μικρά καρέ
  • 80 γρψητά ντοματίνια
  • 80 γρ. φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 70 γρ. σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 120 γρ. κολοκύθι, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 5 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • πέστο βασιλικού

VIDEO DIRECTIONS

Για το γιουβέτσι και το τελείωμα του πιάτου

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε δόσεις, ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Αλατίζουμε ελαφρώς και 2 με 3 λεπτά πριν το τελείωμα του μαγειρέματος προσθέτουμε τα φασολάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και προσθέτουμε το κολοκύθι. Μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει το επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το πέστο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το ξύσμα και τα μυρωδικά.


 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER