Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον

Καρμπονάρα με μπρόκολο & μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (68 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μπρόκολο, βρασμένο ελαφρώς
  • 100 γρ. αρακάς, που έχουμε ξεπαγώσει
  • 3 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει. 

Στη συνέχεια σοτάρουμε το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά λίγη από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

* Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τον ζωμό των ζυμαρικών.

 

Q&A: Καρμπονάρα: Έχει κρέμα γάλακτος;

Για το πιάτο

  • 500 γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας)
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 180 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 240 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. μπρόκολο, βρασμένο ελαφρώς
  • 100 γρ. αρακάς, που έχουμε ξεπαγώσει
  • 3 κρόκοι αυγού
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να μαλακώσει. 

Στη συνέχεια σοτάρουμε το λευκό μέρος από το κρεμμύδι, ανακατεύοντας για λίγα λεπτά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Όταν αυτό μυρίσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά και ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά λίγη από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, ώστε να μην ψηθεί το αυγό. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. 

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πράσινο μέρος από το κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, αν χρειάζεται.

* Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, χρησιμοποιούμε λίγο νερό από τον ζωμό των ζυμαρικών.

 

Q&A: Καρμπονάρα: Έχει κρέμα γάλακτος;

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner