ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Λαχανικό που θυμίζει μπουκέτο!

Η επιστημονική του ονομασία είναι Brassica oleracea var. italica (Κράμβη η λαχανώδης, ποικιλία ιταλική). Η καταγωγή του είναι από την Ιταλία, όπως προδίδει και η ονομασία του.
Έχει όρθιο βλαστό και πράσινη ανθοκεφαλή. Θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. Είναι τόσο πλούσιο σε ωφέλιμα διατροφικά στοιχεία, ώστε έρευνες των τελευταίων χρόνων το κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο σπουδαίους συμμάχους της υγείας μας. 

Διαλέξτε φρέσκα, πράσινα και σφιχτά μπρόκολα, χωρίς κίτρινους αποχρωματισμούς. Μην πετάτε τα κοτσάνια! Μπορείτε να τα καθαρίσετε, να τα κόψετε σε φέτες και να τα μαγειρέψετε μαζί με τα άνθη.

Το μπρόκολο τρώγεται ωμό, τουρσί, βραστό σε σαλάτες και ογκρατέν.  Όταν μαγειρεύεται για πολύ ώρα σε υψηλή θερμοκρασία, χάνει πολλές από τις θρεπτικές του ουσίες, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα λαχανικά. Λέγεται μάλιστα ότι το παραβρασμένο μπρόκολο χάνει έως και 65% των ευεργετικών του διατροφικών στοιχείων. Ο ιδανικότερος τρόπος μαγειρέματος λοιπόν είναι το ελαφρύ βράσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό. Έτσι μπορείτε να το απολαμβάνετε παίρνοντας όλα τα ωφέλιμα και θρεπτικά του συστατικά.

Διατηρήστε το στο ψυγείο για 1 εβδομάδα σε πλαστική σακούλα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner