Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής

Ζύμη για πίτσα με αλεύρι ολικής

ΓΙΑ 650 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

 

  • 320 γρ. αλεύρι σκληρό (πρωτεΐνη μεγαλύτερη του 12%)
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. κρύο νερό
  • 7 γρ. μαγιά, νωπή
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 7 γρ. αλάτι ψιλό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα άλευρα, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά. Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Όταν πια το ζυμάρι είναι ομοιογενές και ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις απορροφηθεί και το αλάτι αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο με αργή ροή και ζυμώνουμε για περίπου 3’ με 5’ λεπτά. Συνολικά ζυμώνουμε για 15’ λεπτά.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφαιρούμε την ζύμη σε ένα βαθύ λαδωμένο σκεύος.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να ωριμάσει και να διπλασιαστεί.

 

  • 320 γρ. αλεύρι σκληρό (πρωτεΐνη μεγαλύτερη του 12%)
  • 30 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ. κρύο νερό
  • 7 γρ. μαγιά, νωπή
  • 10 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 7 γρ. αλάτι ψιλό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο

 

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό.

Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα άλευρα, τη ζάχαρη και την αραιωμένη μαγιά. Τοποθετούμε τον γάντζο και ζυμώνουμε σε μεσαία ταχύτητα. Όταν πια το ζυμάρι είναι ομοιογενές και ξεκολλάει από τον κάδο, προσθέτουμε σιγά σιγά το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Μόλις απορροφηθεί και το αλάτι αρχίζουμε να προσθέτουμε το ελαιόλαδο με αργή ροή και ζυμώνουμε για περίπου 3’ με 5’ λεπτά. Συνολικά ζυμώνουμε για 15’ λεπτά.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και αφαιρούμε την ζύμη σε ένα βαθύ λαδωμένο σκεύος.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε την ζύμη για τουλάχιστον 24 ώρες στο ψυγείο να ωριμάσει και να διπλασιαστεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner