Αρωματικό βούτυρο Αρωματικό βούτυρο

Αρωματικό βούτυρο

FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 5 γρ. λεμόνι χυμός
  • 3γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 8 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.


Μόλις το βούτυρο είναι έτοιμο, προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας ένα φύλλο μεμβράνης. Απλώνουμε κατά μήκος της μεμβράνης το αρωματικό βούτυρο  φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστά. Σηκώνουμε την μπροστινή πλευρά της μεμβράνης, την περνάμε πάνω από το αρωματικό βούτυρο, ώστε να ακουμπήσει  την άλλη πλευρά της μεμβράνης. Πιάνουμε τις δύο πλαϊνές άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε, ρολάροντας με μικρές κινήσεις προς τα εμπρός, μέχρι να νιώσουμε ότι το ρολό έχει σφίξει.

 

Τοποθετούμε το ρολό με το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν το κόψουμε.

 

Αφού το ρολό μας παγώσει, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.


Tip:
*Το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω από ψητά κρέατα και λαχανικά.

*Ταιριάζει πολύ και πάνω από φρεσκοψημένο ψωμί.

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε και στη κατάψυξη έως και 3 μήνες.

  • 300 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. λεμόνι, ξύσμα
  • 5 γρ. λεμόνι χυμός
  • 3γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 8 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. πιπέρι, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Τοποθετούμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.


Μόλις το βούτυρο είναι έτοιμο, προσθέτουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ανακατεύουμε απαλά με κυκλικές κινήσεις, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας ένα φύλλο μεμβράνης. Απλώνουμε κατά μήκος της μεμβράνης το αρωματικό βούτυρο  φροντίζοντας να έχει πάχος περίπου 2 εκατοστά. Σηκώνουμε την μπροστινή πλευρά της μεμβράνης, την περνάμε πάνω από το αρωματικό βούτυρο, ώστε να ακουμπήσει  την άλλη πλευρά της μεμβράνης. Πιάνουμε τις δύο πλαϊνές άκρες της μεμβράνης και τυλίγουμε, ρολάροντας με μικρές κινήσεις προς τα εμπρός, μέχρι να νιώσουμε ότι το ρολό έχει σφίξει.

 

Τοποθετούμε το ρολό με το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν το κόψουμε.

 

Αφού το ρολό μας παγώσει, κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού.


Tip:
*Το αρωματικό βούτυρο μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πάνω από ψητά κρέατα και λαχανικά.

*Ταιριάζει πολύ και πάνω από φρεσκοψημένο ψωμί.

*Μπορούμε να αποθηκεύσουμε και στη κατάψυξη έως και 3 μήνες.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER