Εύκολη σάλτσα ολλανδέζα Εύκολη σάλτσα ολλανδέζα

Εύκολη σάλτσα ολλανδέζα

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 30 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους κρόκους, το λεμόνι και το ζεστό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να καεί και ξεκινάμε να το προσθέτουμε με χαμηλή ροή στο μείγμα των αυγών. Αν δούμε ότι το μείγμα μας πήζει πολύ και δεν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε. Μόλις έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο, προσθέτουμε πιπέρι τριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.


*Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό.

*Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε την σάλτσα σε ένα μπωλ πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.

 

Για τα αυγά ποσέ σε φόρμα σιλικόνης

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία φόρμα σιλικόνης με στρογγυλές θήκες των 7 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις θήκες, ραγίζουμε απαλά τα αυγά και τα ανοίγουμε προσεκτικά στο εσωτερικό τους και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και προσέχουμε η στάθμη του να είναι 2 εκ. κάτω από το τελείωμα τις φόρμας.  Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 10’ ή μέχρι τα αυγά να έχουν βράσει και ο κρόκος να είναι υγρός. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και προσεκτικά αφαιρούμε τη σιλικόνη. Αφήνουμε 2’ λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα αυγά και σερβίρουμε.

 

 

Αυγά μπένεντικτ με ντιπ αβοκάντο και καπνιστό σολομό

Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα και βασιλικό

 

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

  • 3 γρ. πιπέρι μαύρο τριμμένο
  • 30 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 60 γρ. νερό
  • 6 κρόκους αυγών
  • 480 γρ. βούτυρο, ζεστό
  • 10 γρ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

 

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα ολλανδέζα

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους κρόκους, το λεμόνι και το ζεστό νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να καεί και ξεκινάμε να το προσθέτουμε με χαμηλή ροή στο μείγμα των αυγών. Αν δούμε ότι το μείγμα μας πήζει πολύ και δεν έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο αραιώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε. Μόλις έχουμε προσθέσει όλο το βούτυρο, προσθέτουμε πιπέρι τριμμένο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.


*Αν η σάλτσα πήξει περισσότερο από το επιθυμητό, αραιώνουμε με λίγο νερό.

*Για να διατηρήσουμε τη σάλτσα ζεστή, μπορούμε να τοποθετήσουμε την σάλτσα σε ένα μπωλ πάνω από ελαφρώς αχνιστό νερό.

 

Για τα αυγά ποσέ σε φόρμα σιλικόνης

Σε ένα ταψί τοποθετούμε μία φόρμα σιλικόνης με στρογγυλές θήκες των 7 εκ. Με τη βοήθεια ενός πινέλου λαδώνουμε τις θήκες, ραγίζουμε απαλά τα αυγά και τα ανοίγουμε προσεκτικά στο εσωτερικό τους και τα αλατίζουμε. Προσθέτουμε νερό στο ταψί και προσέχουμε η στάθμη του να είναι 2 εκ. κάτω από το τελείωμα τις φόρμας.  Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 10’ ή μέχρι τα αυγά να έχουν βράσει και ο κρόκος να είναι υγρός. Αφαιρούμε από το φούρνο το ταψί και προσεκτικά αφαιρούμε τη σιλικόνη. Αφήνουμε 2’ λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα αυγά και σερβίρουμε.

 

 

Αυγά μπένεντικτ με ντιπ αβοκάντο και καπνιστό σολομό

Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα και βασιλικό

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER