Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

Αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θρμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου, κομμένα σε φέτες
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 
  • φρέσκο θυμάρι
  • μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια βάζουμε τριμμένο κατσικίσιο τυρί, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, το φρέσκο θυμάρι, τοποθετούμε από πάνω τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Τελειώνουμε με μαύρο πιπέρι.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Για τα αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θρμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. μανιτάρια φουρνιστά με δεντρολίβανο και λάδι σκόρδου, κομμένα σε φέτες
  • 240 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 200 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 
  • φρέσκο θυμάρι
  • μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με κατσικίσιο τυρί και ψητά μανιτάρια

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια βάζουμε τριμμένο κατσικίσιο τυρί, συνεχίζουμε με τα μανιτάρια, το φρέσκο θυμάρι, τοποθετούμε από πάνω τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Τελειώνουμε με μαύρο πιπέρι.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER