Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θρμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ντομάτες ψητές
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
  • 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

  • 8 αυγά ποσέ 
  • 4 αφράτα ψωμάκια της αρεσκείας σας, κομμένα στη μέση, ψημένα και αλειμμένα με βούτυρο, σε θρμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ντομάτες ψητές
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 40 γρ. ελιές Καλαμών σε φιλέτα
  • 4 γρ. βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 220 γρ. εύκολη σάλτσα ολλανδέζα, ζεστή 

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αυγά μπένεντικτ με ψητή ντομάτα, φέτα, ελιές και βασιλικό

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι τοποθετούμε τα ψωμάκια που τα έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο και τα φρυγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πάνω στη φρυγανισμένη επιφάνεια από τα ψωμάκια στρώνουμε τη ψητή ντομάτα, την τριμμένη φέτα, τις ελιές καλαμών, τα αυγά ποσέ και καλύπτουμε με τη σάλτσα ολλανδέζα. Γαρνίρουμε με τον βασιλικό.

 

TIP

Σε περίπτωση που έχουμε ήδη μαγειρέψει τα αυγά από πριν, για να τα αναθερμάνουμε, τα τοποθετούμε στον φούρνο ατμού (steamer) στους 60oC για 1’ περίπου. Εάν δεν έχουμε φούρνο ατμού, τοποθετούμε τα αυγά σε ένα σκεύος με λίγο νερό, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 60oC για περίπου 1 με 2 λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER