Τορτίγια από αλεύρι σίτου Τορτίγια από αλεύρι σίτου

Τορτίγια από αλεύρι σίτου

ΓΙΑ 8 ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΤΩΝ 40 ΓΡ. ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (32 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

 

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, το αλευρώνουμε και αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε χωρίς να κολλήσει. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 15 γρ. ηλιέλαιο
  • 100 γρ. νερό, χλιαρό

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε ηλιέλαιο και νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι. Δουλεύουμε το ζυμάρι για 2-3 λεπτά στον πάγκο μέχρι να έχουμε μία ομοιογενής ζύμη, καλύπτουμε με μια πετσέτα και ξεκουράζουμε για 10’ λεπτά.

 

Μεριδοποιούμε σε μπάλες ζύμης των 30 γρ. Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε επάνω το ζυμάρι, το αλευρώνουμε και αυτό έτσι ώστε να μπορέσουμε να το δουλέψουμε χωρίς να κολλήσει. Με έναν πλάστη το ανοίγουμε σε στρογγυλά, λεπτά φύλλα.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ψήνουμε τις τορτίγιες χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα, περίπου για 1’ λεπτό την κάθε πλευρά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner