Σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη Σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

ΓΙΑ 500 ΓΡ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε τέταρτα
  • 100 γρ. άγρια βασιλομανίταρα ή πορτσίνι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρασί μαυροδάφνη
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 8 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τον αφήνουμε να βράζει μέχρι να μείνει το ¼ του αρχικού όγκου.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει για περίπου 4 με 5 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κόκκινο κρασί, και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθούν τα υγρά στο 1/3 του αρχικού όγκου. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου που έχουμε συμπυκνώσει και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.

Tip:
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα μανιτάρια για να κάνουμε τη γεύση της σάλτσας ακόμη πιο έντονη.
*Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή με πουρέ μανιταριών, παίρνοντας μερικά από τα μανιτάρια της σάλτσας και χτυπώντας τα σε ένα μπλέντερ.

Για τη σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε τέταρτα
  • 100 γρ. άγρια βασιλομανίταρα ή πορτσίνι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κρασί μαυροδάφνη
  • 250 γρ. κρασί κόκκινο
  • 500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 8 γρ. θυμάρι, φύλλα, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τον αφήνουμε να βράζει μέχρι να μείνει το ¼ του αρχικού όγκου.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει για περίπου 4 με 5 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κόκκινο κρασί, και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθούν τα υγρά στο 1/3 του αρχικού όγκου. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου που έχουμε συμπυκνώσει και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.

Tip:
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα μανιτάρια για να κάνουμε τη γεύση της σάλτσας ακόμη πιο έντονη.
*Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή με πουρέ μανιταριών, παίρνοντας μερικά από τα μανιτάρια της σάλτσας και χτυπώντας τα σε ένα μπλέντερ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER