
Για τη σάλτσα με μανιτάρια και μαυροδάφνη
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τον αφήνουμε να βράζει μέχρι να μείνει το ¼ του αρχικού όγκου.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο καστανό χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσει για περίπου 4 με 5 λεπτά, ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και το κόκκινο κρασί, και σιγοβράζουμε έως ότου συμπυκνωθούν τα υγρά στο 1/3 του αρχικού όγκου. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου που έχουμε συμπυκνώσει και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα βότανα και ομογενοποιούμε. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Tip:
* Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αποξηραμένα μανιτάρια για να κάνουμε τη γεύση της σάλτσας ακόμη πιο έντονη.
*Εναλλακτικά μπορούμε να δέσουμε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή με πουρέ μανιταριών, παίρνοντας μερικά από τα μανιτάρια της σάλτσας και χτυπώντας τα σε ένα μπλέντερ.
Σχόλια