TIPS
Για τη σούπα μινεστρόνε
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την σελινόριζα, τα καρότα, τις πιπεριές, το λάχανο και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια, για 15 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 25 με 30 λεπτά περίπου. Προσοχή να μην τα παραβράσουμε. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα ζυμαρικά και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να μαγειρευτούν τα ζυμαρικά στο βαθμό της αρεσκείας μας. Αν δεν σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, μπορούμε να την κρυώσουμε στα γρήγορα και να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.





Σχόλια