Σούπα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, αυγό ποσέ και κρουτόν

Σούπα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, αυγό ποσέ και κρουτόν

ΓΙΑ 1 ΚΙΛΟ
FiveStar: 
Average: 4.5 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. αγκινάρες ιερουσαλήμ, σε μέτριο καρέ
  • 85 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. θυμάρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά, ποσέ
  • κρουτόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε  το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με τα κρουτόν και τα αυγά ποσέ.

Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τη σούπα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 500 γρ. αγκινάρες ιερουσαλήμ, σε μέτριο καρέ
  • 85 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. θυμάρι
  • αλάτι
  • 4 αυγά, ποσέ
  • κρουτόν

Για τη σούπα

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε  το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε τις αγγινάρες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά. Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί.

Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ. Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε με τα κρουτόν και τα αυγά ποσέ.

Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner