Τορτίγια με κοτόπουλο και γιαούρτι στραγγιστό Τορτίγια με κοτόπουλο και γιαούρτι στραγγιστό

Τορτίγια με κοτόπουλο και γιαούρτι στραγγιστό

Για 400 γρ. 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα

  • 1 τορτίγια
  • 170 γρ. κοτοσαλάτα με γιαούρτι
  • 40 γρ. μαρούλι, σε λεπτές λωρίδες
  • 50 γρ. ντομάτα, σε λεπτές φέτες

Για την κοτοσαλάτα με γιαούρτι (350ΓΡ.)

  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος, ψημένο, σε μικρά καρέ
  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 7 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. χυμός λάιμ & ξύσμα λάιμ
  • 1 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
  • ελαιόλαδο (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τις τορτίγιες. Τοποθετούμε στα 2/3 της τορτίγιας  προς την πλευρά μας το μαρούλι αφήνοντας 5εκ. δεξιά και αριστερά από τις άκρες. Μοιράζουμε πάνω την κοτοσαλάτα, το μαρούλι και τη ντομάτα. Διπλώνουμε φέρνοντας την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας πάνω και μπροστά από την κοτοσαλάτα, σφίγγουμε ελαφρώς και κλείνουμε δημιουργώντας ένα ρολό. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Για την κοτοσαλάτα με γιαούρτι (350ΓΡ.)

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα

  • 1 τορτίγια
  • 170 γρ. κοτοσαλάτα με γιαούρτι
  • 40 γρ. μαρούλι, σε λεπτές λωρίδες
  • 50 γρ. ντομάτα, σε λεπτές φέτες

Για την κοτοσαλάτα με γιαούρτι (350ΓΡ.)

  • 150 γρ. κοτόπουλο στήθος, ψημένο, σε μικρά καρέ
  • 160 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 7 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 10 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, πράσινο μέρος, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 γρ. χυμός λάιμ & ξύσμα λάιμ
  • 1 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο
  • ελαιόλαδο (προεραιτικά)

Για την τορτίγια με κοτοσαλάτα

Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε τις τορτίγιες. Τοποθετούμε στα 2/3 της τορτίγιας  προς την πλευρά μας το μαρούλι αφήνοντας 5εκ. δεξιά και αριστερά από τις άκρες. Μοιράζουμε πάνω την κοτοσαλάτα, το μαρούλι και τη ντομάτα. Διπλώνουμε φέρνοντας την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας πάνω και μπροστά από την κοτοσαλάτα, σφίγγουμε ελαφρώς και κλείνουμε δημιουργώντας ένα ρολό. Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

Για την κοτοσαλάτα με γιαούρτι (350ΓΡ.)

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά καλά μεταξύ τους. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ