Ψητές μελιτζάνες, τραγανές φέτες κολοκυθιού και βινεγκρέτ με σόγια, τζίντζερ και μέλι

Ψητές μελιτζάνες, τραγανές φέτες κολοκυθιού και βινεγκρέτ με σόγια, τζίντζερ και μέλι

Για 4 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 640 γρ. μελιτζάνες, ψητές
  • 240 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες σε χοντρά ζουλιέν
  • 200 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • 180 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ
  • 20 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. εστραγκόν, σε φύλλα
  • 20 γρ. μαϊντανός, σε φύλλα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 5 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 0,5 γρ. σησαμέλαιο

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ

  • 60 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 15 γρ. μέλι

Για τις μελιτζάνες ψητές

  • 1,5 κιλά μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα won ton και μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τα wonton και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε.

Για τις μελιτζάνες ψητές

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λάδι και αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.

TIP: Μια εναλλακτική σερβιρίσματος είναι και τα WON TON.

Για το πιάτο

  • 640 γρ. μελιτζάνες, ψητές
  • 240 γρ. πιπεριές ψητές, κομμένες σε χοντρά ζουλιέν
  • 200 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε λεπτές φέτες κατά μήκος
  • 180 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ
  • 20 γρ. μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 20 γρ. εστραγκόν, σε φύλλα
  • 20 γρ. μαϊντανός, σε φύλλα
  • 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 5 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 0,5 γρ. σησαμέλαιο

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ

  • 60 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 30 γρ. χυμός λάιμ
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τζίντζερ, καθαρισμένο
  • 15 γρ. μέλι

Για τις μελιτζάνες ψητές

  • 1,5 κιλά μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε όγδοα
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα won ton και μαρινάρουμε για 5 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με τα wonton και πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι-τζίντζερ

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε.

Για τις μελιτζάνες ψητές

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρώνουμε τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε με λάδι και αλάτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσουν.

TIP: Μια εναλλακτική σερβιρίσματος είναι και τα WON TON.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER