Λαχανικά Τουρσί Λαχανικά Τουρσί

Λαχανικά Τουρσί

ΓΙΑ 200 ΓΡ 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαχανικά τουρσί

  • 75 γρ. ξύδι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 15 γρ αλάτι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λαχανικά τουρσί

Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε δύο βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό υγρό στο βάζο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο υγρό να κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το αγγούρι και το αποθηκεύουμε και αυτό στο ψυγείο.
Δοκιμάζουμε και ορίζουμε με κριτήριο το προσωπικό μας γούστο το χρόνο πικλαρίσματος.

 

Tip:
*
Ανάλογα το άρωμα και τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στα λαχανικά τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη από ξύδι, μπαχαρικά και βότανα.
*Σε λαχανικά που είναι λεπτοκομμένα και ευαίσθητα όπως το αγγούρι, συνήθως χρησιμοποιούμε κρύο υγρό.
*Σε λαχανικά που θέλουμε να «μαλακώσουμε» τη γεύση τους, όπως το κρεμμύδι, ή είναι χοντροκομμένα, χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό.

Για τα λαχανικά τουρσί

  • 75 γρ. ξύδι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. νερό
  • 15 γρ αλάτι
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αγγούρι, σε λεπτές φέτες

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λαχανικά τουρσί

Τοποθετούμε τα κομμένα λαχανικά σε δύο βάζα που κλείνουν αεροστεγώς με λάστιχο.
Σε ένα κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά τοποθετούμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το μισό υγρό στο βάζο με το κρεμμύδι και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο υγρό να κρυώσει, το ρίχνουμε στο βάζο με το αγγούρι και το αποθηκεύουμε και αυτό στο ψυγείο.
Δοκιμάζουμε και ορίζουμε με κριτήριο το προσωπικό μας γούστο το χρόνο πικλαρίσματος.

 

Tip:
*
Ανάλογα το άρωμα και τον χαρακτήρα που θέλουμε να δώσουμε στα λαχανικά τουρσί, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα είδη από ξύδι, μπαχαρικά και βότανα.
*Σε λαχανικά που είναι λεπτοκομμένα και ευαίσθητα όπως το αγγούρι, συνήθως χρησιμοποιούμε κρύο υγρό.
*Σε λαχανικά που θέλουμε να «μαλακώσουμε» τη γεύση τους, όπως το κρεμμύδι, ή είναι χοντροκομμένα, χρησιμοποιούμε ζεστό υγρό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER