Για τη σαλάτα
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Αποσύρουμε από το τηγάνι και απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λίπος.
Προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ, τοποθετούμε το ξίδι, το κρασί και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, μαζί με το λάχανο και το μαραθόσπορο. Προσθέτουμε και το ζωμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το μπέικον.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια