Σπανάκι με μανιτάρια, ταλαγάνι, λιαστές ντομάτες και βινεγκρέτ με μπέικον

Σπανάκι με μανιτάρια, ταλαγάνι, λιαστές ντομάτες και βινεγκρέτ με μπέικον

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (42 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 110 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σχάρας
  • 130 γρ. ταλαγάνι σχάρας
  • 10 γρ. προσούτο τραγανό
  • 10 γρ. παρμεζάνα τραγανή
  • 130 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες

Για το ταλαγάνι σχάρας

  • 160 γρ. ταλαγάνι σε 2 χοντρές φέτες
  • ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

  • 250 γρ. πλευρώτους, καθαρισμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ταλαγάνι, όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για το ταλαγάνι σχάρας

Λαδώνουμε το ταλαγάνι και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να σχηματίσει ελαφριά κρούστα. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

Το ταλαγάνι θα πρέπει να έχει ωραία κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά. Κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα και ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καυτή σχάρα και από τις 2 πλευρές.

Για τη σαλάτα

  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 150 γρ. βινεγκρέτ μπέικον
  • 110 γρ. μανιτάρια πλευρώτους σχάρας
  • 130 γρ. ταλαγάνι σχάρας
  • 10 γρ. προσούτο τραγανό
  • 10 γρ. παρμεζάνα τραγανή
  • 130 γρ. ντομάτα λιαστή, κομμένη σε λεπτές φέτες

Για το ταλαγάνι σχάρας

  • 160 γρ. ταλαγάνι σε 2 χοντρές φέτες
  • ελαιόλαδο

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

  • 250 γρ. πλευρώτους, καθαρισμένα
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ταλαγάνι, όσο πιο ανάλαφρα γίνεται και σερβίρουμε.

Για το ταλαγάνι σχάρας

Λαδώνουμε το ταλαγάνι και ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να σχηματίσει ελαφριά κρούστα. Επαναλαμβάνουμε από την άλλη πλευρά.

Το ταλαγάνι θα πρέπει να έχει ωραία κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά θα πρέπει να έχει μαλακώσει αρκετά. Κόβουμε την κάθε φέτα στη μέση.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Για τα μανιτάρια πλευρώτους σχάρας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος ή σε μια σακούλα και ιδανικά αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.

Ξεχωρίζουμε τα μανιτάρια από τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε καυτή σχάρα και από τις 2 πλευρές.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner