Χειροποίητο μεσσηνιακό τυρί που μοιάζει πολύ με το χαλούμι. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα. Είναι καλύτερο όταν τρώγεται ζεστό, μαγειρεμένο στη σχάρα ή στο τηγάνι, καθώς η υφή του όταν λιώνει είναι εξαιρετική.
Χειροποίητο μεσσηνιακό τυρί που μοιάζει πολύ με το χαλούμι. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα. Είναι καλύτερο όταν τρώγεται ζεστό, μαγειρεμένο στη σχάρα ή στο τηγάνι, καθώς η υφή του όταν λιώνει είναι εξαιρετική.