Κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα σαφράν και σαλάτα παντζάρι Κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα σαφράν και σαλάτα παντζάρι

Κροκέτες μπακαλιάρου με σάλτσα σαφράν και σαλάτα παντζάρι

ΓΙΑ 20 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 4.4 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ασπράδι αυγού
  • 250 γρ. πολέντα
  • ηλιέλαιο

Για το μείγμα κροκέτας

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 τμχ. αυγό
  • 350 γρ. μπακαλιάρος παστός σε φιλέτο, ξαρμυρισμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορο, τριμμένο
  • 3 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα παντζάρι

  • 250 γρ. παντζάρι, βρασμένο και καθαρισμένο
  • 120 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το κορν φλάουρ, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα και τέλος βουτάμε στην  πολέντα, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και την πολέντα.

Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180οC και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το μείγμα κροκέτας

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων.

 

 

Για τη σάλτσα παντζάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. ασπράδι αυγού
  • 250 γρ. πολέντα
  • ηλιέλαιο

Για το μείγμα κροκέτας

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. πατάτες βρασμένες
  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 τμχ. αυγό
  • 350 γρ. μπακαλιάρος παστός σε φιλέτο, ξαρμυρισμένος
  • 5 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. μαραθόσπορο, τριμμένο
  • 3 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα παντζάρι

  • 250 γρ. παντζάρι, βρασμένο και καθαρισμένο
  • 120 γρ. νερό
  • 10 γρ. ξύδι κόκκινου κρασιού
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

Περνάμε τις κροκέτες αρχικά από το κορν φλάουρ, τινάζοντας για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, στραγγίζοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα και τέλος βουτάμε στην  πολέντα, φροντίζοντας να επικαλυφτούν οι κροκέτες πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία περνώντας τις κροκέτες από το αυγό και την πολέντα.

Ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο (να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας) σε μια κατσαρόλα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει άνετα τις κροκέτες. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 180οC και προσθέτουμε τις κροκέτες. Τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν τραγανή κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για το μείγμα κροκέτας

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων.

 

 

Για τη σάλτσα παντζάρι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner