Ομελέτα χωριάτικη Ομελέτα χωριάτικη

Ομελέτα χωριάτικη

ΓΙΑ 4 ΟΜΕΛΕΤΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (44 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την ομελέτα

  • 12 αυγά
  • 60 γρ. ελαιόλαδο, ή βούτυρο
  • 100 γρ. μπέικον μαγειρεμένο, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ομελέτα

Για την κάθε ομελέτα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε το μπέικον, τις ντομάτες, τις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, γέρνοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με λίπος. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ή με σπάτουλα σιλικόνης ή με ξύλινη κουτάλα. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με το 1/4 του μείγματος της πατάτας, της ντομάτας, του μπέικον και της φέτας. Γέρνουμε το σκεύος και περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μην υπάρχουν ορατά υπολείμματα ρευστού αυγού. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά.

Για την ομελέτα

  • 12 αυγά
  • 60 γρ. ελαιόλαδο, ή βούτυρο
  • 100 γρ. μπέικον μαγειρεμένο, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. τυρί φέτα
  • αλάτι

Για την ομελέτα

Για την κάθε ομελέτα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε. Σε μια μπασίνα, τοποθετούμε το μπέικον, τις ντομάτες, τις πατάτες και το τυρί και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο, γέρνοντας ελαφρώς το σκεύος ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με λίπος. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ή με σπάτουλα σιλικόνης ή με ξύλινη κουτάλα. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και μειώνουμε την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό. Πασπαλίζουμε την ομελέτα με το 1/4 του μείγματος της πατάτας, της ντομάτας, του μπέικον και της φέτας. Γέρνουμε το σκεύος και περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μην υπάρχουν ορατά υπολείμματα ρευστού αυγού. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε την ομελέτα σε προθερμασμένο φούρνο για μερικά λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner