Αυγά σακσούκα (Shakshuka) με φέτα Αυγά σακσούκα (Shakshuka) με φέτα

Αυγά σακσούκα (Shakshuka) με φέτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. πελτές ντομάτας
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 1 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 γρ. χαρίσα
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια ψητά, χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τον πελτέ, τη χαρίσα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο που η σάλτσα σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά από τις ντομάτες και να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα για περίπου 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα ή την πίσω πλευρά από ένα κουτάλι δημιουργούμε στη σάλτσα λακούβες (θήκες) αρκετά μεγάλες ώστε να χωρέσουν μέσα τα αυγά. Σπάμε από ένα αυγό με προσοχή μέσα στην κάθε λακούβα και αλατίζουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι υγρός στο εσωτερικό του, για περίπου 4 με 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

 

Tip:
*Εναλλακτικά μπορείτε να τελειώσετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190C.

*Σερβίρουμε σε μπολ με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μυρωδικά σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο.

 

 

 

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε λεπτές φέτες
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. πελτές ντομάτας
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 1 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • 5 γρ. χαρίσα
  • 500 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 150 γρ. ντοματίνια ψητά, χοντροκομμένα
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. φέτα, σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένος
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι διαμέτρου 30 εκ. σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τον πελτέ, τη χαρίσα και το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μυρίσουν τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο που η σάλτσα σιγοβράζει και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά από τις ντομάτες και να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα για περίπου 10 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα ή την πίσω πλευρά από ένα κουτάλι δημιουργούμε στη σάλτσα λακούβες (θήκες) αρκετά μεγάλες ώστε να χωρέσουν μέσα τα αυγά. Σπάμε από ένα αυγό με προσοχή μέσα στην κάθε λακούβα και αλατίζουμε. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να είναι υγρός στο εσωτερικό του, για περίπου 4 με 6 λεπτά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τη φέτα, το πιπέρι, τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

 

Tip:
*Εναλλακτικά μπορείτε να τελειώσετε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190C.

*Σερβίρουμε σε μπολ με φρυγανισμένο ψωμί στο πλάι

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μυρωδικά σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο.

 

 

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ