Pancakes καρύδας με μάγκο και σιρόπι λάιμ

Pancakes καρύδας με μάγκο και σιρόπι λάιμ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα πανκέικ

  • 50 γρ. γάλα
  • 100 γρ. καρύδα, αφυδατωμένη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. αβγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. γάλα καρύδας (ανακινούμε καλά πριν ανοίξουμε την κονσέρβα)
  • 20 γρ. μέλι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ξινόγαλο

Για τη σαλάτα μάγκο

  • 150 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 60 γρ. χυμό λάιμ
  • 400 γρ. μάγκο, σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. βατόμουρο
  • 1 γρ. δυόσμο σε φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα πανκέικ

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε την καρύδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα καρύδας, το ξινόγαλο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σαλάτα μάνγκο βατόμουρο, πασπαλίζοντας με τα φύλλα δυόσμου

Για τη σαλάτα μάγκο

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και το ξύσμα. Φέρνουμε σε βρασμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή περισσότερο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει σύσταση σιροπιού και κρυώνουμε. Τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι το μάγκο και τα βατόμουρα και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα πανκέικς.

Για τα πανκέικ

  • 50 γρ. γάλα
  • 100 γρ. καρύδα, αφυδατωμένη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. αβγά, χτυπημένα
  • 300 γρ. γάλα καρύδας (ανακινούμε καλά πριν ανοίξουμε την κονσέρβα)
  • 20 γρ. μέλι
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ξινόγαλο

Για τη σαλάτα μάγκο

  • 150 γρ. νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 60 γρ. χυμό λάιμ
  • 400 γρ. μάγκο, σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. βατόμουρο
  • 1 γρ. δυόσμο σε φύλλα

Για τα πανκέικ

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε την καρύδα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αβγό, το γάλα καρύδας, το ξινόγαλο και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο από το μείγμα. Ψήνουμε και από τις δυο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σαλάτα μάνγκο βατόμουρο, πασπαλίζοντας με τα φύλλα δυόσμου

Για τη σαλάτα μάγκο

Φτιάχνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και το ξύσμα. Φέρνουμε σε βρασμό, αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή περισσότερο μέχρι το μείγμα να αποκτήσει σύσταση σιροπιού και κρυώνουμε. Τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι το μάγκο και τα βατόμουρα και αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα πανκέικς.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner