Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

Χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

2 μερίδες 20 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

  • 8 αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. τυρί, τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. ντιπ γιαούρτι στραγγιστο 2% ΟΛΥΜΠΟΣ με άνηθο και δυόσμο
  • αλάτι


Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο

  • 150 γρ. γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ στραγγιστό 2%
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη φέτα, τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.  
Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.

Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

Tip:
*
Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

 

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

  • 8 αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε καρέ
  • 100 γρ. πατάτες, μαγειρεμένες και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, το πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 60 γρ. τυρί, τριμμένη φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 100 γρ. ντιπ γιαούρτι στραγγιστο 2% ΟΛΥΜΠΟΣ με άνηθο και δυόσμο
  • αλάτι


Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο

  • 150 γρ. γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ στραγγιστό 2%
  • 5 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένος
  • 5 γρ. άνηθος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 γρ. αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρέσκο, τριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για την χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη φέτα, τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.  
Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.
Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.

Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

Tip:
*
Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ