«Mπαροφρέτα» δημητριακών με φρούτα και φουντούκι

«Mπαροφρέτα» δημητριακών με φρούτα και φουντούκι

ΓΙΑ 24 ΜΠΑΡΕΣ 40 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (42 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 90 γρ. βρώμη
  • 90 γρ. νιφάδες σιταριού
  • 30 γρ. ηλιόσπορος
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 60 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 60 γρ. φουντούκι, σπασμένο
  • 115 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι.

Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε στη φόρμα της σιλικόνης.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν μέσα στη φόρμα της σιλικόνης και τις ξεφορμάρουμε.

Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.

Για το πιάτο

  • 90 γρ. βρώμη
  • 90 γρ. νιφάδες σιταριού
  • 30 γρ. ηλιόσπορος
  • 30 γρ. κολοκυθόσπορος
  • 60 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 60 γρ. φουντούκι, σπασμένο
  • 115 γρ. βερίκοκο αποξηραμένο, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 γρ. βανίλια, εκχύλισμα
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 30 γρ. μέλι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και το μέλι.

Ανακατεύουμε το μείγμα αυτό με τα υπόλοιπα υλικά και τα στρώνουμε στη φόρμα της σιλικόνης.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C βαθμούς για 30 λεπτά.

Αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν μέσα στη φόρμα της σιλικόνης και τις ξεφορμάρουμε.

Διατηρούμε σε αεροστεγή συσκευασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER