Για την τάρτα
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα, για 10 λεπτά περίπου.
Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πάρουν τα κρεμμύδια έντονο χρώμα. Αποσύρουμε από το τηγάνι, αναμειγνύουμε με το θυμάρι και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια μπασίνα χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα και την παρμεζάνα, και αλατοπιπερώνουμε.
Στρώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190⁰C για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είμαστε σίγουροι, χώνουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη. Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να αρπάζει, καλύπτουμε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 45 λεπτά πριν την κόψουμε.
Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Σχόλια