Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε

Πίτσα μανιτάρι με σάλτσα μασκαρπόνε

ΓΙΑ 1 ΠΙΤΣΑ 28 ΕΚ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτσα μανιτάρι

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 50 γρ.  σάλτσα μασκαρπόνε
  • 65 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μασκαρπόνε
  • 1,5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πίτσα μανιτάρι

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια αλευριού, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης προς τις άκρες  αφήνοντας περιμετρικά ένα στεφάνι 1-2 εκ. και την ακουμπάμε σε φτυάρι πίτσας ή επίπεδη λαμαρίνα που έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη σάλτσα μασκαρπόνε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια χωρίς να λερώσουμε το στεφάνι που έχουμε δημιουργήσει.

Προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πλάκα πίτσας, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 280°C (ή στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ο φούρνος μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το στεφάνι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 6-7 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την αφήνουμε σε ένα σχαράκι για περίπου 2 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Για την πίτσα μανιτάρι

  • 220 γρ.  ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής
  • 50 γρ.  σάλτσα μασκαρπόνε
  • 65 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 15 γρ. μασκαρπόνε
  • 1,5 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για την πίτσα μανιτάρι

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε στρογγυλό σχήμα με τη βοήθεια αλευριού, ξεκινώντας από το κέντρο της ζύμης προς τις άκρες  αφήνοντας περιμετρικά ένα στεφάνι 1-2 εκ. και την ακουμπάμε σε φτυάρι πίτσας ή επίπεδη λαμαρίνα που έχουμε αλευρώσει. Απλώνουμε τη σάλτσα μασκαρπόνε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια χωρίς να λερώσουμε το στεφάνι που έχουμε δημιουργήσει.

Προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, τα μανιτάρια και αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με πλάκα πίτσας, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στους 280°C (ή στην υψηλότερη θερμοκρασία που μπορεί να φτάσει ο φούρνος μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και το στεφάνι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα, για περίπου 6-7 λεπτά.

Βγάζουμε την πίτσα από το φούρνο, την αφήνουμε σε ένα σχαράκι για περίπου 2 λεπτά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Για τη σάλτσα μασκαρπόνε

Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner