Γίγαντες στον φούρνο με πιπεριές και σύγκλινο Γίγαντες στον φούρνο με πιπεριές και σύγκλινο

Γίγαντες στον φούρνο με πιπεριές και σύγκλινο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας 
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε. 

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. 

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

Για το πιάτο

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 75 γρ. κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
  • 25 γρ. πράσο, σε μικρά καρέ
  • 75 γρ. καρότο, σε μικρά καρέ
  • 100 γρ. σύγκλινο, σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. πιπεριά κόκκινη, σε μικρά καρέ
  • 5 γρ. πιπεριά τσίλι
  • 3 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 15 γρ. πελτές ντομάτας 
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλου 
  • 175 γρ. ντομάτα φρέσκια, τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε πλάγιες φέτες (το πράσινο μέρος)
  • αλάτι 
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 24 ώρες. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατίζουμε. 

Προσθέτουμε το σύγκλινο, τις πιπεριές  και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό. 

Έπειτα, προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα, τη δάφνη, και τους γίγαντες, φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από τη φωτιά. 

Τοποθετούμε τους γίγαντες και το μείγμα των λαχανικών σ’ ένα ταψί, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120-140°C μέχρι να μαλακώσουν οι γίγαντες (τουλάχιστον 3 ώρες), ανακατεύοντας πού και πού κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER