Γουόντον με γαρίδες και λαχανικά Γουόντον με γαρίδες και λαχανικά

Γουόντον με γαρίδες και λαχανικά

ΓΙΑ 25 ΓΟΥΟΝΤΟΝ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα γουόντον

  • 25 φύλλα γουόντον 19 εκ.
  • 2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 175 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. σάλτσα στρειδιών (όιστερ σος)
  • 20 γρ. κέτσαπ
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα γουόντον

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε τις γαρίδες σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο τις ψιλοκόβουμε.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, προσθέτουμε το καρότο, τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν αρκετά τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε ελαφρώς, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη σάλτσα στρειδιών και την κέτσαπ.

Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο φύλλου σε ένα βουναλάκι. Αλείφουμε τις άκρες της γωνίας που βρίσκεται απέναντι μας με λίγο αυγό.  Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Πιέζουμε τα 2 φύλλα μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν. Σ' αυτήν τη φάση θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε την άκρη της μιας από τις 2 γωνίες που βρίσκονται κοντά μας με λίγο αυγό. Φέρνουμε τις 2 γωνίες διαδοχικά προς το κέντρο πιέζοντας τη γωνία που αλείψαμε πάνω στην άλλη γωνία, ώστε να κολλήσουν και να ενωθούν στο κέντρο και πάνω από το σημείο της γέμισης.

Τηγανίζουμε στους 180°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα γουόντον πριν το τηγάνισμα, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.

Για τα γουόντον

  • 25 φύλλα γουόντον 19 εκ.
  • 2 κρόκοι αυγών, χτυπημένοι και αραιωμένοι με λίγο νερό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
  • 250 γρ. καρότο, κομμένο ζουλιέν
  • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο ζουλιέν
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 175 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 100 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. σάλτσα στρειδιών (όιστερ σος)
  • 20 γρ. κέτσαπ
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τα γουόντον

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο από το ηλιέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε τις γαρίδες σ' ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώσουν λίγο τις ψιλοκόβουμε.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο, προσθέτουμε το καρότο, τα 2 κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν αλλά να παραμένουν αρκετά τραγανά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μυρίσουν, σουρώνουμε τα λαχανικά και τα πατάμε ελαφρώς, ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά. Μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τις γαρίδες, τη σάλτσα στρειδιών και την κέτσαπ.

Τοποθετούμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας, με τη γωνία να βλέπει προς τα εμάς. Μοιράζουμε ισόποσα τη γέμιση και τοποθετούμε την ανάλογη ποσότητα στο κέντρο φύλλου σε ένα βουναλάκι. Αλείφουμε τις άκρες της γωνίας που βρίσκεται απέναντι μας με λίγο αυγό.  Ανασηκώνουμε τη γωνία που είναι κοντά μας και τη φέρνουμε πάνω από τη γέμιση ώστε να συναντήσει το φύλλο από την άλλη πλευρά. Πιέζουμε τα 2 φύλλα μεταξύ τους ώστε να κολλήσουν. Σ' αυτήν τη φάση θα πρέπει να έχουμε μπροστά μας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε την άκρη της μιας από τις 2 γωνίες που βρίσκονται κοντά μας με λίγο αυγό. Φέρνουμε τις 2 γωνίες διαδοχικά προς το κέντρο πιέζοντας τη γωνία που αλείψαμε πάνω στην άλλη γωνία, ώστε να κολλήσουν και να ενωθούν στο κέντρο και πάνω από το σημείο της γέμισης.

Τηγανίζουμε στους 180°C σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα γουόντον πριν το τηγάνισμα, τα τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τηγανίζουμε απευθείας από την κατάψυξη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER