Κοτόπουλο μπούτι με μπαχαρικά κουσκούς και σάλτσα γιαούρτι Κοτόπουλο μπούτι με μπαχαρικά κουσκούς και σάλτσα γιαούρτι

Κοτόπουλο μπούτι με μπαχαρικά κουσκούς και σάλτσα γιαούρτι

Για 4 μερίδες
FiveStar: 
Average: 4.6 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος
  • ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
  • σάλτσα γιαούρτι
  • κουσκούς με αμύγδαλο

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 300 γρ.)

  • 200 γρ. γιαούρτι 10%
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 1 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. χυμό λεμόνι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ (για 100 γρ.)

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 12 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

Για το κουσκούς ντομάτα-αμύγδαλο (για 450 γρ.)

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 25 γρ. σταφίδα, μαύρη
  • 125 γρ. κουσκούς
  • 90 γρ. ντομάτα φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 7 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με την κρέμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τουλάχιστον για 8 ώρες. Σουβλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια. Ζεσταίνουμε ένα ραβδωτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε το κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να είναι 75 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπουρέκι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 300 γρ.)

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι σκόρδο-τζίντζερ, τον χυμό λεμόνι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί. Τέλος ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα με μια μαρίζ. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το κουσκούς ντομάτα-αμύγδαλο (για 450 γρ.)

Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς με τη σταφίδα. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο κουσκούς και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά να πάει το μείγμα μας παντού. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, με ένα πιρούνι σπάμε και αφρατεύουμε το κουσκούς, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε . Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

  • 500 γρ. κοτόπουλο μπούτι, ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 30 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμονιού
  • 8 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 4 γρ. κύμινο, σκόνη
  • 4 γρ. κόλιανδρος, σκόνη
  • ελαιόλαδο
  • 60 γρ. σάλτσα γιαούρτι-δυόσμος
  • ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια
  • σάλτσα γιαούρτι
  • κουσκούς με αμύγδαλο

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 300 γρ.)

  • 200 γρ. γιαούρτι 10%
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 7 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • 1 γρ. αλάτι
  • 7 γρ. χυμό λεμόνι

Για το λάδι σκόρδο-τζίντζερ (για 100 γρ.)

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 12 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 25 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες

Για το κουσκούς ντομάτα-αμύγδαλο (για 450 γρ.)

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 125 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 25 γρ. σταφίδα, μαύρη
  • 125 γρ. κουσκούς
  • 90 γρ. ντομάτα φιλέτο, σε μικρά καρέ
  • 7 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 1 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 5 γρ. χυμό λεμόνι
  • 10 γρ. λάδι σκόρδο-τζίντζερ
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο και το τελείωμα του πιάτου

Στον κάδο του μπλέντερ, τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το κοτόπουλο, και αλέθουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη κρέμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με την κρέμα των μπαχαρικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κοτόπουλο, τουλάχιστον για 8 ώρες. Σουβλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε καλαμάκια. Ζεσταίνουμε ένα ραβδωτό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λαδώνουμε το κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αποσύρουμε τα καλαμάκια του κοτόπουλου από το τηγάνι, τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία τους να είναι 75 βαθμούς Κελσίου. Σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού και το μπουρέκι.

Για τη σάλτσα γιαούρτι (για 300 γρ.)

Σε έναν κάδο του μίξερ τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε σε σφιχτή σαντιγί. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το γιαούρτι, το αλάτι, το λάδι σκόρδο-τζίντζερ, τον χυμό λεμόνι και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί. Τέλος ενσωματώνουμε τα δύο μείγματα με μια μαρίζ. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για το κουσκούς ντομάτα-αμύγδαλο (για 450 γρ.)

Σε ένα μπολ βάζουμε το κουσκούς με τη σταφίδα. Ζεσταίνουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το μείγμα μας στο κουσκούς και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά να πάει το μείγμα μας παντού. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει, με ένα πιρούνι σπάμε και αφρατεύουμε το κουσκούς, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα μας και ανακατεύουμε . Αν δεν χρησιμοποιήσουμε άμεσα τοποθετούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner