Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη, παρμεζάνα και σάλτσα  με γιαούρτι και δυόσμο Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη, παρμεζάνα και σάλτσα  με γιαούρτι και δυόσμο

Κοτόπουλο στήθος πανέ με βρώμη, παρμεζάνα και σάλτσα με γιαούρτι και δυόσμο

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.4 (52 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. τσιπς πατάτας
  • 5γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 2γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι ζάχαρης
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα chips πατάτας, την πάπρικα και τη ρίγανη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τις νιφάδες της βρώμης.

Αλατίζουμε τα κομμάτια του κρέατος  και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.

Για το κοτόπουλο

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. τσιπς πατάτας
  • 5γρ. πάπρικα καπνιστή
  • 2γρ. ρίγανη
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος  
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο λευκό
  • 5 γρ. σιρόπι ζάχαρης
  • δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο

Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε τα chips πατάτας, την πάπρικα και τη ρίγανη.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και τις νιφάδες της βρώμης.

Αλατίζουμε τα κομμάτια του κρέατος  και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι με προσοχή αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα της βρώμης, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.

Για τη σάλτσα γιαούρτι - δυόσμο

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και αλατίζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner