Για το σνίτσελ κοτόπουλου
Αλατίζουμε καλά και τις δύο πλευρές κάθε φιλέτου και αφήνουμε μερικά λεπτά να τραβήξει το αλάτι. Τοποθετούμε το αλεύρι, τα αυγά και το ψωμί σε μεγάλα σκεύη έτσι ώστε να χωράνε άνετα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Αναμειγνύουμε το τριμμένο ψωμί με την παρμεζάνα και αλατίζουμε το αλεύρι.
Πανάρουμε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου περνώντας τα αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα. Έπειτα βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και τέλος τα περνάμε από το μείγμα με το τριμμένο ψωμί φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του κάθε κομματιού. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη μέση του ύψους τα παναρισμένα φιλέτα. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καστανό χρώμα σε όλη την επιφάνεια του και στις δύο πλευρές, να ψηθεί στο εσωτερικό του αλλά και να παραμείνει ζουμερό. Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε σε πιάτο με το κομμένο λεμόνι ή με άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας.
Σχόλια