Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι

Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, λευκό κρασί και θυμάρι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (83 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας, μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από αυτήν την πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Για το πιάτο

  • 4 στήθη κοτόπουλο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 60 γρ. βούτυρο κρύο
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το πιάτο

Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 50 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο από τη μεριά της πέτσας, μέχρι να πάρει πολύ καλό χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε και από αυτήν την πλευρά μέχρι να πάρει και αυτή χρώμα και το κοτόπουλο να είναι σχεδόν μαγειρεμένο. Αποσύρουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, πετάμε τα λίπη και δυναμώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν έντονο χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει αλατίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ρίχνουμε τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το κοτόπουλο με μανιτάρια, κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθούν τα υγρά στο μισό. Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner