Καρυδόπιτα με πορτοκάλι

Καρυδόπιτα με πορτοκάλι

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 24X30 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (61 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την καρυδόπιτα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 115 γρ. γάλα
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8  γρ. κανέλα
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 550 γρ. καρύδι τριμμένο

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μέλι
  • 325 γρ. νερό
  • 2 γρ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι σε φλούδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την καρυδόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα και το καρύδι.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ και ομογενοποιούμε.

Με το μπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα το αλευριού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ετοιμαστεί το μείγμα, το μεταφέρουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 C , μέχρι που αν τρυπήσουμε το κέντρο της καρυδόπιτας με ένα καλαμάκι, αυτό θα βγει καθαρό.

Περιχύνουμε με το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την καρυδόπιτα

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. κρόκους αυγών
  • 115 γρ. γάλα
  • 30 γρ. λικέρ πορτοκάλι
  • 70 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 8  γρ. κανέλα
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 550 γρ. καρύδι τριμμένο

Για το σιρόπι

  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. μέλι
  • 325 γρ. νερό
  • 2 γρ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι σε φλούδες

Για την καρυδόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το ξύσμα και το καρύδι.

Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το γάλα και το λικέρ και ομογενοποιούμε.

Με το μπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα το αλευριού. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία και ετοιμαστεί το μείγμα, το μεταφέρουμε στο ταψί.

Ψήνουμε στους 180 C , μέχρι που αν τρυπήσουμε το κέντρο της καρυδόπιτας με ένα καλαμάκι, αυτό θα βγει καθαρό.

Περιχύνουμε με το σιρόπι.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό.

Βράζουμε για 10 λεπτά, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER