Brownies

Brownies

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 28x20 ΕΚ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (80 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βούτυρο OΛΥΜΠΟΣ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 4 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τις ζάχαρες, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε δυνατή, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της σοκολάτας στα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τα προσθέτουμε με μικρές δόσεις στο μίγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα αν χρειάζεται σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ κατεβάζουμε το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε τα φουντούκια και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί μεγέθους 28x20εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C για περίπου 30 λεπτά.

Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

  • 250 γρ. βούτυρο OΛΥΜΠΟΣ
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 4 αυγά
  • 2 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 175 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 120 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. φουντούκι χοντροκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα αυγά, τις ζάχαρες, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα στην αρχή για 1 λεπτό και στη συνέχεια σε δυνατή, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε σιγά σιγά το μίγμα της σοκολάτας στα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και τα προσθέτουμε με μικρές δόσεις στο μίγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα αν χρειάζεται σταματάμε το μίξερ και με μια μαρίζ κατεβάζουμε το αλεύρι, που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ προσθέτουμε τα φουντούκια και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα ταψί μεγέθους 28x20εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C για περίπου 30 λεπτά.

Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ