Μαυροδάφνη

Μαυροδάφνη

Προέλευση
Ερυθρή ποικιλία.  Το πιθανότερο είναι η ιστορία της να ξεκινάει από τα Επτάνησα, απ’ όπου και έφτασε στην Πάτρα με την οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα το όνομά της. Πρόκειται σίγουρα πάντως για ελληνική ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στους Ν. Αχαΐας και Ν. Κεφαλληνίας, αλλά είναι επίσης διαδεδομένη στους Ν. Ηλείας, Ν. Λευκάδας και Ν. Μαγνησίας.

Αρώματα
Πολύπλοκα, με κυρίαρχα τα μπαχαρικά όλων των ειδών, τα φρούτα σε αλκοόλ, τα αποξηραμένα φρούτα, τη σοκολάτα και τον καφέ

Στόμα
Στην ξηρή της μορφή παρουσιάζει μέτρια οξύτητα και δίνει σχετικά τανικό κρασί, με ελαφρά πυκνό τελείωμα. Στην γλυκιά της μορφή, είναι υψηλόβαθμη, μέτριας οξύτητας και προσφέρεται ιδανικά για επιδόρπιο κρασί.

Γενικές πληροφορίες
Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα γηγενή και δυναμική ποικιλία. Από την Μαυροδάφνη παράγονται οι γλυκείς οίνοι ΟΠΕ (Ονομασίας Προελεύσεως Ελεγχόμενης), «Μαυροδάφνη Πατρών» και «Μαυροδάφνη Κεφαλληνίας». Επίσης παράγονται ξηρά κρασιά, είτε αποκλειστικά από την συγκεκριμένη ποικιλία είτε σε συνδυασμό με άλλες, που διακρίνονται για τους υψηλούς βαθμούς και το καλό τους χρώμα. Τα γλυκό κρασί από Μαυροδάφνη είναι γνωστό και ως το «ελληνικό πόρτο».
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner