Red Velvet Cake Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Για 24 μικρά μάφινς 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα των κέικ

Για το κέικ

  • 345 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά των 50 γρ.
  • 8 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4 γρ. λευκό ξύδι
  • 230 γρ. ξινόγαλο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα των κέικ

Μόλις τα κέικ έχουν κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια αιγίνης.

 

Για το κέικ

Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.

Σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 

Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειαστεί μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20’λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το τελείωμα των κέικ

Για το κέικ

  • 345 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 6 γρ. μαγειρική σόδα
  • 10 γρ. κακάο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 4 αυγά των 50 γρ.
  • 8 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 4 γρ. λευκό ξύδι
  • 230 γρ. ξινόγαλο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
     

VIDEO DIRECTIONS

Για το τελείωμα των κέικ

Μόλις τα κέικ έχουν κρυώσει, καλύπτουμε την επιφάνεια τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια αιγίνης.

 

Για το κέικ

Σε ένα σκεύος, ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο και το αλάτι.

Σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια και το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
 

Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειαστεί μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.

Στον κάδο του μίξερ  χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20’λεπτά.

Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER