VIDEO DIRECTIONS
Για το τελείωμα των κέικ
Στολίζουμε τα κέικ καλύπτοντας την επιφάνειά τους, δίνοντας ύψος, με τη βουτυρόκρεμα και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης.
Για το κέικ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, το κακάο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε δύο μπολ σπάμε τα αυγά, και κρατάμε ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανά διαστήματα σβήνουμε το μίξερ και με μία μαρίζ ξύνουμε τα τοιχώματα του κάδου. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, τη βανίλια, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαμηλώνουμε το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτουμε το ξινόγαλο και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το μείγμα με τα άλευρα. Τέλος προσθέτουμε το χρώμα, τόσο όσο χρειάζεται μέχρι το μείγμα να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με σύρμα μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα σταδιακά και με απαλές κυκλικές κινήσεις στο μείγμα του κέικ με τη χρήση μίας μαρίζ. Μοιράζουμε τη ζύμη σε φόρμες για μάφινς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε τα κέικ.
Σχόλια