Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ

Μάφινς με πορτοκάλι και τζίντζερ

ΓΙΑ 12-16 ΜΑΦΙΝΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.7 (62 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 – 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τη φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 240 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • 2 γρ. αλάτι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 30 γρ. πορτοκάλι ξύσμα
  • 15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 225 γρ. γιαούρτι

Για τα μάφινς

Στον κάδο του μίξερ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, δηλαδή 15 – 20 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τη φόρμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER