Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

Πασχαλινά κουλουράκια με σουσάμι

ΓΙΑ 14 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 40 ΓΡ. 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 γρ. κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

*Tip
Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.

 

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 35 γρ. γάλα
  • 45 γρ. αυγά
  • 2 γρ. φυσική μαστίχα, σπασμένη
  • 2 γρ. μαχλέπι
  • 1 γρ. βανίλια πάστα
  • 10 γρ. κρόκος, χτυπημένος
  • 5 γρ. σουσάμι λευκό

VIDEO DIRECTIONS

Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό έως ότου πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια των 40 γρ. και πλάθουμε σε μακρόστενες λωρίδες πάχους 1εκ. περίπου. Διπλώνουμε τις λωρίδες στη μέση και πιάνοντας την πάνω και την κάτω πλευρά στρίβουμε δίνοντας σχήμα πλεξούδας. Στρώνουμε τις πλεξούδες σε ταψί αφήνοντας 2 εκατοστά κενό μεταξύ τους, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

*Tip
Μόλις κρυώσουν τα κουλουράκια για να τα διατηρήσουμε περισσότερες μέρες τα τοποθετούμε σε τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και κρατάμε μέχρι και 2 εβδομάδες.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ