Μωσαϊκό με κουλουράκια βουτύρου Μωσαϊκό με κουλουράκια βουτύρου

Μωσαϊκό με κουλουράκια βουτύρου

ΓΙΑ 10-12 ΜΕΡΙΔΕΣ 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (6 votes)

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κουλουράκια, με το ρούμι και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να μαριναριστούν τα υλικά καλά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο , τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα με το κακάο. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί κι αυτή.

Ενσωματώνουμε το μείγμα της πραλίνας στο μπολ με τα κουλουράκια, προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης και με μία μαρίζ και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μία λαδόκολλα σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Στρώνουμε το μείγμα στο κέντρο από τη λαδόκολλα και μοιράζουμε φροντίζοντας να αφήσουμε κενά δεξιά και αριστερά από τη λαδόκολλα έτσι ώστε να μπορούμε να την σφίξουμε. Τυλίγουμε σηκώνοντας την πλευρά της λαδόκολλας που βρίσκεται μπροστά μας και τραβώντας προς τα εμπρός, σκεπάζοντας το μείγμα με τη λαδόκολλα δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Ρολάρουμε προς τα εμπρός μέχρι να καλύψει η λαδόκολλα όλο το ρολό. Με τα χέρια μας ισιώνουμε το ρολό ώστε να είναι ισόποσο, τσαλακώνουμε και στρίβουμε τις άκρες σφιχτά δίνοντας σχήμα μίας μεγάλης καραμέλας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κουλουράκια, με το ρούμι και ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να μαριναριστούν τα υλικά καλά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κακάο , τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα με το κακάο. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί κι αυτή.

Ενσωματώνουμε το μείγμα της πραλίνας στο μπολ με τα κουλουράκια, προσθέτουμε το φιστίκι Αιγίνης και με μία μαρίζ και με κυκλικές κινήσεις φροντίζουμε να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μία λαδόκολλα σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Στρώνουμε το μείγμα στο κέντρο από τη λαδόκολλα και μοιράζουμε φροντίζοντας να αφήσουμε κενά δεξιά και αριστερά από τη λαδόκολλα έτσι ώστε να μπορούμε να την σφίξουμε. Τυλίγουμε σηκώνοντας την πλευρά της λαδόκολλας που βρίσκεται μπροστά μας και τραβώντας προς τα εμπρός, σκεπάζοντας το μείγμα με τη λαδόκολλα δημιουργώντας ένα κύλινδρο. Ρολάρουμε προς τα εμπρός μέχρι να καλύψει η λαδόκολλα όλο το ρολό. Με τα χέρια μας ισιώνουμε το ρολό ώστε να είναι ισόποσο, τσαλακώνουμε και στρίβουμε τις άκρες σφιχτά δίνοντας σχήμα μίας μεγάλης καραμέλας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Αφαιρούμε από το ψυγείο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα, κόβουμε σε ροδέλες και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER