Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες

Ψημένη κρέμα λεμονιού με crumble αμυγδάλου και μαριναρισμένες φράουλες

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • κρέμα λεμόνι
  • μπισκότο
  • μαριναρισμένες φράουλες
  • δυόσμος

 

Για την κρέμα λεμόνι

  • 200 γρ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 9 αυγά, χτυπημένα
  • 20 γρ. κρόκος αυγού, χτυπημένος

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 700 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 300 γρ. απλό σιρόπι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Όταν πια οι κρέμες έχουν κρυώσει, τις γαρνίρουμε βάζοντας από πάνω λίγο από τις μαριναρισμένες φράουλες, το μπισκότο και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ζάχαρη και να την κάψουμε με ένα φλόγιστρο, όπως θα κάναμε σε μία crème brûlée.

Για την κρέμα λεμόνι

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κρόκο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν Σουρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς μέχρι η κρέμα να φτάσει στους 70 βαθμούς κελσίου (η κρέμα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε ελαφρά το σκεύος και η κρέμα δεν ‘τρέμει'). Αποσύρουμε τις ψημένες κρέμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

 

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μούλτι βάζουμε 300 γρ. από τις φράουλες, μαζί με το σιρόπι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις υπόλοιπες φράουλες και αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.

Για το πιάτο

  • κρέμα λεμόνι
  • μπισκότο
  • μαριναρισμένες φράουλες
  • δυόσμος

 

Για την κρέμα λεμόνι

  • 200 γρ. χυμός λεμόνι
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 9 αυγά, χτυπημένα
  • 20 γρ. κρόκος αυγού, χτυπημένος

Για το μπισκότο

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 100 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. αμύγδαλο, σκόνη

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 700 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα
  • 300 γρ. απλό σιρόπι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Όταν πια οι κρέμες έχουν κρυώσει, τις γαρνίρουμε βάζοντας από πάνω λίγο από τις μαριναρισμένες φράουλες, το μπισκότο και μερικά φυλλαράκια δυόσμου.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της κρέμας με λίγη ζάχαρη και να την κάψουμε με ένα φλόγιστρο, όπως θα κάναμε σε μία crème brûlée.

Για την κρέμα λεμόνι

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το χυμό λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το κρόκο και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν Σουρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς μέχρι η κρέμα να φτάσει στους 70 βαθμούς κελσίου (η κρέμα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε ελαφρά το σκεύος και η κρέμα δεν ‘τρέμει'). Αποσύρουμε τις ψημένες κρέμες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά.

 

Για το μπισκότο

Τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αμύγδαλο στον κάδο του μίξερ και αναμειγνύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Ρολάρουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, τυλίγουμε με σελοφάν και παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνει λίγο. Όταν παγώσει αρκετά, αφαιρούμε το σελοφάν, τρίβουμε την ποσότητα που θέλουμε στον τρίφτη και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα ή μεμβράνη σιλικόνης σε ομοιόμορφη λεπτή στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σε ένα μούλτι βάζουμε 300 γρ. από τις φράουλες, μαζί με το σιρόπι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σάλτσα. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τις υπόλοιπες φράουλες και αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER